Jalikavakas - Tai kaimelis nutolęs nuo Bodrumo 18km. Į šiaurės vakarus. Kad ir nedideliame kaimelyje galima pamatyti tikrai įspūdingų vaizdų. Tai svarbus ir turistų mėgstamas kurortas. Kurortas pasižymi vėjo malūnais, citrinmedžių giraitėmis ir jūra.
Puikiai išvystyta turizmo infrastruktūra puikiai užtikrina sąlygas turistams maloniai pailsėti, papramogauti ir atsipūsti nuo kasdieninių darbų. Dar visai neseniai vietinių pagrindinė veikla buvo žvejyba ir natūralių kempinių rinkimas jūros dugne. Kurorto vaizdus papildo patrauklūs aplinkiniai kaimeliai, išsibarstę po Egėjo jūros pakrantės kalvas. Taip pat kurortas didžiuojasi savo 29 km. ilgio pakrante, nusėta arbatmedžių sodais, restoranais, kavinėmis.
Apsilankymas Jalikavake paliks nepamirštamus įspūdžius, nes tik čia galėsite pasigrožėti citrinmedžių giraitėmis bei vėjo malūnais.
Ką aplankyti kurorte?
Ko paragauti?
Turkiška virtuvė yra ypač įvairi, turtinga ir brandi tai kulinarinių tradicijų visuma. Ji sugebėjo perimti kitų tautų įpročius valgio gaminime, o vėliau ir pati įtakojo kitas šalis. Su kitomis islamo šalių virtuvėmis ją sieja jų mastymas, tam tikri draudimai, šventiniai patiekalai. Šioje imperijoje formavosi brandi, turtinga kulinarinė tradicija, suvienijusi užkariautų kraštų kulinarines įtakas, taip pat pati įtakojusi didžiules teritorijas Šiaurės Afrikoje, Pietvakarių Azijoje ir Balkanuose.
Turkijoje vartojama daugybė rūšių grūdinių kultūrų, tarp kurių pagrindinę vietą užima kviečiai. Iš kviečių kepamos įvairios duonos, kurių bene žymiausia yra bazlama, pita, katmer, gaminamos iš neraugintos tešlos. Taip pat kepami ir mielinės tešlos gaminiai, žymiausi yra riestainiai (simit), pynutė (çörek), dažniausiai valgomi pusryčiams su sviestu ir uogiene, pardavinėjami gatvėse.Kiti svarbūs tešlos patiekalai yra lahmakun (tešlos lakštas su daržovių ir mėsos įdaru viršuje, turkiška pica), manti (turkiški koldūnai).
Turkijoje nemažai mėsos ir žuvies valgių. Kiauliena tradiciškai nevartojama, bet plačiai valgoma aviena, vištiena. Dažnai mėsa vartojama malta ir sudaro kaloringą priedą daržovių troškiniams.Tačiau egzistuoja ir atskiri mėsos patiekalai, kurie nesiskiria nuo kitų islamo virtuvių: čia kepami kebabai ir kofta.Turkijoje gaminamos nerūkytos jautienos dešros, vadinamos sucuk. Jos dažnai kepamos.
Įsiminta