Villasimius – mažas miestelis, esantis Sardinijos Pietinėje dalyje, už 35 km į rytus nuo Cagliari, jame gyvena apie 3 tūkst. vietinių gyventojų. Vasarą skaičius smarkiai išauga dėl atvykstančių turistų, kurie iš šios vietos visada tikisi ir gauna aukštos kokybės turizmo paslaugas.
Kurorte rasite didelę pasiūlą įvairių restoranų, barų, užeigų, kuriuose taip malonu leisti šiltus vasaros vakarus geroje kompanijoje arba čia susirasti draugiją. Taip pat galėsite rasti įdomių parduotuvių įsigyti vietinių dirbinių ar tiesiog itališkų užkandžių, gėrimų.
Žinoma, dauguma turistų atvyksta čia pailsėti prie skaidrios Viduržemio jūros ir pasimėgauti daugelį dienų per metus šviečiančia saule, pailsėti beveik nepaliestoje gamtoje. Jau važiuojant keliu iš sostinės Cagliari kiekvieną sužavės atsiveriantys vaizdai į jūrą ir salos gamtą: balto smėlio paplūdimiai, akmeninės uolos, kalvos, įvairiausios spalvos augmenija.
Ką aplankyti kurorte?
- Pagrindinė turistų traukos vieta - saugoma Capo Carbonara teritorija. Čia galėsite nardyti, leistis į kelionę plaustu, stebėti banginius bei delfinus - ir tai tik keletas iš daugelio pramogų. Be to, dėl globalinio atšilimo padarinių, jūs galėsite išvysti neseniai pastebėtų tropinių raguotinės šeimos žuvų.
- Jeigu norite susipažinti su Villasimius miestelio istoriją, siūlome maršrutą pradėti nuo Domus De Janas mauzoliejaus, kuris atspindi Neolito laikotarpio pabaigą. Šalia Santa Maria bažnyčios galėsite išvysti senovės romėnų terminius šaltinius. Netoliese aptiksite Fortezza Vecchia - senovinius įtvirtinimus, kuriose vyksta parodos bei įvairios instaliacijos.
Ko paragauti?
- Sardinijoje virtuvė pasižymi Italijos, Ispanijos ir Turniso kultūrų deriniu. Būdami Sardinijoje paragaukite vietinių kepyklėlių keptos kvapnios, ką tik iš krosnies ištrauktos duonos, taip pat Sardinija garsi šviežių jūros gėrybių patiekalais, įvairių rūšių sūriais, alyvuogėmis ir geru vynu. Verta apsilankyti Sardinijos vynuogynuose, kur spaudžiami ir parduodami vietiniai vynai.
- Vienas iš tradicinių Sardinijos patiekalų yra bottagra – rūkyti kuojų ikrai, kurie valgomi kaip užkandis arba su spagečiais. Taip pat nepraleiskite progot paragauti vadinamosios piemenų duonos - pane carasau, kurią o pagardinus pomidorų padažu ir kiaušiniu, vietiniai vadinama pane frattau. Dauguma vietinių duoną kepa tiesiog namuose.
- Mėsos mėgėjai turėtų paragauti ypatingo patiekalo - porchetto arrosto. Tai ant iešmo keptas paršiukas arba tradicinis sardiniečių patiekalas Carne a carraxiu, kuris kepamas žemėje iškastoje duobėje.
- Sardinija garsi pekorinu – avių pieno sūriu, kurio įvairiausių rūšių galima rasti visoje saloje. Taip pat paragaukite rūkyto rikotos sūrio.
- Saldumynų pagrindas – medus, migdolai ir apelsinai, todėl mėgėjai turėtų paragauti sas seadas (saldžių bandelių su sūriu ir medumi), torrone (nugos rūšis) bandelių sas pardulas, sos papassinos, formaggelle ir, žinoma, vietinių ledų.