Paguera – įstabaus grožio, vienas seniausių ir populiariausių kurortų Maljorkoje. Gražioje, palmėmis apsodintoje pakrantėje gausu kavinukių, barų. Kurortas turi tris pagrindinius paplūdimius: Playa Pamira, Playa de Tora ir Playa La Romana. Šiame miestelyje kadaise nuo turkų piratų slėpėsi krikščionys.
Dviračiai – viena populiariausių šio miestelio transporto priemonių. Čia gausu automobilių ir dviračių nuomos punktų. Šiose vietovėse labai populiarios iškylos pėsčiomis.
Ko paragauti?
- Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
- Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai:paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.
- Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis)arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
- Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
- Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet,padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
- Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.
- Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.