El Arenalis yra didelis ir judrus kurortas, nutolęs apie 15 km nuo salos sostinės Palmos, ypač mėgiamas vokiečių jaunimo. Čia siūloma gausybė pramogų, iki ryto veikia naktiniai klubai ir diskotekos. El Arenalis garsus vandens pramogų parku „Aqualand“. Valčių, burlenčių nuoma, gera paplūdimių priežiūra, kavinės, įvairios užkandinės, dušai garantuoja puikų poilsį prie vandens. Toliau nuo pakrantės, už viešbučių – žalioji pušų giraičių zona.
Ką aplankyti El Arenalyje?
- Apsilankykite jachtų klube Club Nautic S'Arenal, kuriame galėsite leistis į kelionę jachtą, pamatyti gražiausias Maljorkos pakrantes. Be to, galėsite panardyti ar pasklandyti su jėgos aitvaru. Čia esančiuose baruose kainos draugiškos turistams.
- Leiskitės į pramogas didžiausiame vandens parke Maljorkoje "Aqualand". Visi atras, ką veikti šiame parke, nes jis suskirstytas į keturias zonas: adrenalino mėgėjams, vaikų pasaulis, šeimos linksmybės bei poilsio zona.
- Vakarais poilsiautojai mėgsta pasivaikščioti vaizdinga alėja, kuri apsodinta palmėmis ir driekiasi palei pakrantę.
Ko paragauti?
- Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
- Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.
- Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis)arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
- Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
- Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet,padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
- Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.
- Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.