Kambrilis - tai į pietus nuo Salou esantis miestelis (115 km nuo Barselonos, keli kilometrai nuo Salou). Kadaise buvęs mažas žvejų kaimelis, dabar tapo gražiu kurortu Kosta Dorados pakrantėje.
Jis turi gilias žvejybines tradicijas, garsėja puikiais žuvies ir jūros gėrybių patiekalų restoranais. Pakrantėje rytais veikia žuvų turgus. Kambrilis garsus čia esančiu smaragdų muziejumi, kur patikusį eksponatą galima ir nusipirkti.
Vaizdingas miestelis yra padalintas į istorinį centrą ir uosto rajoną. Krantinėje esančiuose restoranuose, baruose, muzikinėse kavinėse verda visas pagrindinis kurorto naktinis gyvenimas. Šis kurortas idealiai tinka tiems, kurie mėgsta vandens sportą. Praleisti savo atostogų į Kambrilį dažnai atvyksta ir patys ispanai bei svečiai iš kaimyninės Prancūzijos.
Ką aplankyti Kambrilyje?
- Turistai paprastai lanko Kambrilį dėl saulės ir paplūdimių. Jis labiau populiarus tarp šeimų, vyresnių porų, kadangi tai nėra kurortas, kuris garsėja naktiniu gyvenimu. Kambrilis turi net 9 km besitęsiantį paplūdimių ruožą. Platja del Regueral paplūdimys užsitarnavo mėlynąją vėliavą dėl kokybės, nuostabaus smėlio bei gerai išvystytos aptarnavimo infrastruktūros. Čia galima rasti netgi Mc Donalds restoraną. Norintiems ramesnio poilsio bei mažesnio žmonių srauto, siūloma rinktis šiuos paplūdimius: Platja de Vilafortuny, Platja del Cavet, Platja de la Llosa.
- Santa Maria bažnyčia pasižymi baroko, renesanso bei naujosios gotikos stiliais, todėl ji įtraukta į saugomo paveldo sąrašą.
- Pasivaikščiokite po Kambrilio senamiestį. Jis pažymėtas ženklais, kuriuose parašyta "Nucli Antic" - taip žinosite, jog atsidūrėte senamiestyje. Išvysite, jog kai kurios senovinės miesto sienos vis dar išlikusios, taip pat pamatysite keletą paminklų, tokių kaip Mare de Déu del Cami bokštas.
- Kambrilyje yra trys muziejai žinomi Cambrils History Museum vardu, iš kurių svarbiausias - The Three Era Mill Museum. Šiame muziejuje yra funkcionuojantis hidraulinis miltų malūnas. Agricultural museum – tai buvęs vyno rūsys, kuriame galima pamatyti įrenginius, kurių pagalba buvo daromas vynas ir alyvų aliejus.
- Kurorte rasite du turgus, vienas iš jų įprastas, o kitas - antikvarinis, abu jie įsikūrę senamiestyje. Tai du skirtingi turgūs, įprastinis turgus siūlo praktines prekes už žemą kainą, o antikvarinis turgus - galimybę įsigyti įdomių daiktų, priminsiančių jūsų kelionę.
Ko paragauti?
- Kosta Dorados virtuvės pagrindas – šviežia žuvis ir kokybiški jūros gėrybių produktai. Kovo mėnesį paragaukite calçots (skrudintų svogūnų), žiemą ragaukite šernienos troškinio, bet kuriuo metų laiku galite ragauti rossejat de fideus (makaronų), garsiojo xató (menkės salotos) ir deserto Reus’s stellar.
- Populiarūs jūros gėrybių patiekalai: Suquet (sriuba-troškinys su žuvies ir jūros gėrybių asorti) arba caldero (ryžių ir žuvies patiekalas), octopus (aštunkojai su bulvėmis ir česnakais), omletas su chanquetes (maža žuvis). Regione populiarūs desertai: menjar blanc (migdolų kremas su citrina ir cinamonu).
- Čia labai populiarūs įvairūs kepiniai su migdolais. Išties regionas siūlo didžiulį daržovių, mėsos, žuvies, vaisių, riešutų ir aukščiausios klasės vynų pasirinkimą. Vynus rinkitės iš Tarragona regiono.
- Kosta Doradoje didelis dėmesys skiriamas maistui. Beveik kiekvieną mėnesį vietiniai organizuoja maisto festivalius. Siekiant susipažinti su vynais, verta aplankyti vyno rūsį. Na, o dar geriau susipažinsite su vyno gaminiais per vyno šventes.